Υγειονομικός φάκελος / Διαγράμματα ροής

Υγειονομικός φάκελος / Διαγράμματα ροής

PAPOUDAS

PAPOUDAS

Υγειονομικός Φάκελος

Ο υπεύθυνος Υγιεινολόγος της εταιρείας Papoudas  με εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με πιστοποιήσεις στην εκπαίδευση προσωπικού και στην συμβουλευτική αναλαμβάνει την δημιουργία του Υγειονομικού φακέλου της επιχείρησης σας και οργανώνει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να τηρούνται στο χώρο του καταστήματος και ελέγχονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη ΦΕΚ 2161/Β/23.06.2017 και Ν. 4442/2016 ( ΦΕΚ 230Α 07-12-2016) και την Υπουργική Απόφαση Υ.Α. Αριθμ. Οικ. 16228/2017  ( ΦΕΚ 1723/Β/ 18-05-2017).

Η εταιρεία μας παρέχει οργανωμένα πρότυπα αρχεία τεκμηρίωσης των διαδικασιών, σύνταξη περιγραφικών εκθέσεών – διαγραμμάτων ροής, μελέτες HACCP/ISO, με σκοπό την ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη ΦΕΚ 2161/Β/23.06.2017 ο Υγιεινολόγος κατέχει τον πρωτεύοντα ρόλο στη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

MELI6502 (Medium)

PAPOUDAS

PAPOUDAS

Αρχεία Τεκμηρίωσης

Ο υγειονομικός φάκελος πρέπει να υπάρχει σε κάθε επιχείρηση στον οποίο διατηρούνται όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά αρχεία αδειοδότησης και καλής λειτουργίας της επιχείρησης, τα οποία τεκμηριώνονται με τα αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών και είναι σύμφωνα με τις αρχές του HACCP  .

Αρχείο Προσωπικού - Επιχείρησης

Αρχείο Νερού

Αρχείο Καθαρισμού και Απολύμανσης

Αρχείο Απεντόμωσης - Μυοκτνίας

Αρχείο Θερμοκρασιών

Αρχείο Πρώτων Υλών & Προμηθευτών

PAPOUDAS

PAPOUDAS

Διάγραμμα ροής & Περιγραφική έκθεση

Divider Image

Έχεις κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος;

Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη ΦΕΚ 2161/23.06.2017,για κάθε κατάστημα, επιχείρηση, εργαστήριο ή δραστηριότητα που αφορά τρόφιμα ή/και ποτά,  αναπόσπαστο κομμάτι για την αδειοδότηση γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων αποτελεί η εκπόνηση διαγραμμάτων ροής και περιγραφικών εκθέσεων .

Το διάγραμμα ροής και η περιγραφική έκθεση που συνοδεύει το φάκελο και αφορά επιχειρήσεις τροφίμων ή/και ποτών, αντιστοιχεί στην κατηγορία και στις δραστηριότητες που συνυπάρχουν εντός της επιχείρησης, υπογεγραμμένα από Υγιεινολόγο, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία όλης της παραγωγικής διαδικασίας, από την στιγμή παραλαβής των Α’ υλών και προϊόντων μέχρι την τελική διάθεση των προϊόντων στον καταναλωτή.

Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη ΦΕΚ 2161/Β/23.06.2017, οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών μπορούν να αλλάζουν τη ροή των εργασιών, με την προϋπόθεση ότι καταθέτουν επικαιροποιημένα διαγράμματα ροής, τα οποία διατηρούνται μαζί με τα αρχικά, στο αντίστοιχο αρχείο της επιχείρησης και είναι διαθέσιμα στις ελεγκτικές αρχές.

Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε.